Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Férfi és női kerékpárok Gesztely Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Férfi és női kerékpárok esetében, valamennyiünk fejében él egy bizonyos külalak beli különbség, ám a részletekkel csak páran vannak tisztában, holott rendkívül jelentősek az eltérések - ezzel többnyire legfeljebb a szakmabeliek vannak csak képben. Hasznos kicsit behatóbban is megismerni, a szebbik nem által előnyben részesített bicikliket, hiszen azt ismerik kevesebben.
  Férfi és női kerékpárok eltérései
 
Férfi és női kerékpárok esetében, valamennyiünk fejében él egy bizonyos külalak beli különbség, ám a részletekkel csak páran vannak tisztában, holott rendkívül jelentősek az eltérések - ezzel többnyire legfeljebb a szakmabeliek vannak csak képben. Hasznos kicsit behatóbban is megismerni, a szebbik nem által előnyben részesített bicikliket, hiszen azt ismerik kevesebben.
 
Valaha, a férfi és női kerékpárok különbségei egyszerűen kisebbek voltak, mint a jelenkorban. A női változatok mutatósabbak voltak, esztétikusabban létrehozottak és sajnos csak gyengébb specifikációjú típusok voltak, mint a férfi modellek, de hála az égnek ezek a kosztümösnek számító idők már mögöttünk vannak. Az esztétikai különbségeket leszámítva a minőségi női kerékpárok ma ugyanolyan teljesítményt és alkatrészeket nyújtanak, mint az összehasonlítható férfi darabok. Férfi és női kerékpárok esetében, professzionalizmusban ma már szinte nincs is különbség, ugyanakkor minden másban viszont van.
 
A leginkább jelentős különbség a férfi és női kerékpárok között az illeszkedés - a bicikli gyártóknak számos illeszkedési adata van, amelyek meghatározzák az adott típus kivitelezését. A nők átlagosan kisebbek, mint a férfiak, ezért a női biciklis modellek többnyire rövidebb stackmagassággal rendelkeznek. Túlnyomó részben a nők törzshossza is rövidebb, emiatt a női kerékpáros modellek rövidebbek.
 
A nők számára, testük finomabb méretéből adódóan, általános igazság az, hogy majdhogynem akármilyen bicikli megfelel az adott csoportnak. Ezért számos hölgy gyakran jobban tud menni egy férfi biciklin (más néven unisex kerékpáron). Egy jó biciklis bolt figyelmen kívül hagyja a marketinget, és a testarányainak passzoló kerékpárokra fókuszál. Pár hét tekerés szükséges a dolgok pontos megtapasztalásához. Ezután, ha problémát érez kerékpározás alatt, nyugodt szívvel térjen vissza a biciklis üzletbe ha van rá mód, hogy átbeszéljük, mi működik és mi nem. Állíthatják, finomhangolhatják, cserélhetik az alkatrészeket, vagy ha arra volna szükség, más méretű modellre is hajlandóak egy csere keretében. Az eredeti, hagyományos női kerékpár egy lefelé ívelő felső csövet tartalmazott, amely azon napokra datálódik, amikor a női tekerők hosszú ruhát viseltek. Még mindig láthatunk efféle női bringákat, de ez a klasszikus esztétika, nem pedig a teljesítmény velejárója. A tervezők ma ívelt alkatrészekkel kísérleteznek számos darabban, nem csak a felső csövön. Más alkatrészek is befolyásolják a bicikli illeszkedését - a kerékpár legfontosabb alkatrészeinek nagysága vagy beállításai segítenek az ügyben is, hogy jobban összhangban legyenek a delikvens fiziológiájával. A szár, az ülés, a kormány, a felfüggesztés és a fékkarok szintén hatással lehetnek a biciklin történő illeszkedésre és kényelemre, ám mindezek mellett még sok más befolyásoló faktor létezik.
 
Hogy egyet említsünk, egy ilyen faktor, az ülés is. A női nyergek döntő többségükben rövidebbek és szélesebbek. A női versenyzők ugyanakkor gyakran preferálják a keskeny nyergeket, amelyek felszabadítják pedálos mozgásukat. Továbbá a kerékpárgyártók tisztában vannak azzal, hogy a nyereg az első olyan alkatrész, amelyet a versenyzők adjusztálnak, hogy megfeleljenek az elvárásaiknak. A kormány sem fél vállról vehető tényező. Mondhatni, hogy a nők esetében keskenyebb a váll, mint a férfiaknál, ezért egy apróbb, szűkebb megoldás megfelelő lehet. A felfüggesztés szintén lényeges. A könnyebb versenyzőknek alacsonyabb súlyra hangolt felfüggesztésre van igényük. A fékkarok esetében is lényeges, hogy képben legyünk a bicikli megvétele előtt. A kisebb termetű versenyzőknek gyakran kisebb a kezük, ami gátat szabhat a fékkarok kényelmes elérésében. Itt a rövid hatótávolságú kar, minden problémára megoldást jelent.
 
Válogasson bátran kínálatunkból!
 

<-- Vissza a Férfi és női kerékpárok Gesztely Borsod-Abaúj-Zemplén megye blog oldalra!