Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Személyes fejlődés Gesztely Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Mi a személyes fejlődés? Ez az, amit akkor kell tenned, ha az életed rutinba került, és kihívásra van szükséged. Az emlékezet padlásáról előhúzhatsz valamilyen korai vágyat a teljesítményre, a sportban, a művészetekben vagy a közösségi szolgálatban. Most itt az ideje, hogy ezt a vágyat tényleges teljesítménnyé alakítsd át. Íme néhány tipp, ami segíthet az elindulásban. Jogos és hasznos tanácsok a személyes fejlődéshez!

Mi a személyes fejlődés? Ez az, amit akkor kell tenned, ha az életed rutinba került, és kihívásra van szükséged. Az emlékezet padlásáról előhúzhatsz valamilyen korai vágyat a teljesítményre, a sportban, a művészetekben vagy a közösségi szolgálatban. Most itt az ideje, hogy ezt a vágyat tényleges teljesítménnyé alakítsd át. Íme néhány tipp, ami segíthet az elindulásban.

Használj ki minden kínálkozó alkalmat arra, hogy fejleszd magad. Ne félj döntéseket hozni, még akkor sem, ha nem érzed magad olyan biztosnak, mint szeretnéd. A jó ösztöneid a sikeres döntéseid révén fejlődni fognak. A hibák értékes leckéket adhatnak az embernek. Egy rossz döntés meghozatala segít abban, hogy legközelebb jobb döntést hozz.

Hogy csökkentsd e a túlterheltség érzésének esélyét, a nagy feladatokat bontsd kisebb, kezelhető feladatokra. Ha képes leszel elvégezni a kisebb feladatokat, az a teljesítés érzését fogja adni, és az önbizalom-növelő hatás fel fogja éltetni az ambíciódat, hogy több feladatot is elvégezz. Ha a kis feladatokra összpontosítasz, csökkented a stresszt, koncentrált maradsz, és pillanatok alatt teljesíted az eredeti célt.

Partnerek:
 


Ne feledd, hogy függetlenül attól, hogy kevés vagy sok dolgot szeretnél javítani magadon és az életeden, olyan természetes adottságaid vannak, amelyek másoknak nincsenek. Használd ki ezeket a tehetségeket és képességeket, mivel ezek új szintre emelhetnek, vagy akár ugródeszkaként szolgálhatnak egy új karrier vagy üzleti vállalkozás felé.

Az egyik módja annak, hogy azonnal feldobd a hangulatodat vagy a nézeteidet egy problémás/stresszes helyzettel kapcsolatban, amellyel esetleg szembesülsz, az, ha teszel egy  sétát. Ez lehet a háztömb körül vagy még messzebb, ha úgy döntesz. A testmozgás fontos része az elméd és a tested aktívan tartásának, ami viszont segíteni fogja egyéb személyes fejlődési céljaidat és törekvéseidet.

A testmozgás értékes önsegítő stratégia lehet. Kutatások kimutatták, hogy a testmozgás drasztikusan csökkentheti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit. Bár nem világos, hogy miért, de azokat a nőket, akik rendszeresen végeznek aerobik tevékenységet, sokkal kevésbé érintik a PMS gyakori tünetei, mint például az ingerlékenység, a hangulatingadozás és a depresszió.

Jó önsegítő tipp a szorongás leküzdésére, ha elmegyünk egy kis baráti összejövetelre. Ez olyan, mint egy visszafogott buli, így szocializálódhatsz, és jól érezheted magad emberek társaságában, de nem szabad túlterhelődnöd, hiszen nincsenek túl sokan.

Ahelyett, hogy neheztelsz és dühös leszel, mert mások nem engednek minden kívánságodnak, inkább tanulj meg kompromisszumot kötni. Ne feledd, jó esély van arra, hogy a vita másik végén álló személy ugyanolyan szenvedélyesen gondolkodik a saját álláspontjáról, mint te a sajátodról. Keress olyan megoldásokat, amelyek mindkettőtöket kielégítenek.

Az agyunk mélyen befogadja a zenét, és sokáig emlékszik rá. Ha depressziós vagy szomorú vagy, ne hallgass nihilista, dühös zenét. Válassz vidám, vidám zenét vagy szárnyaló zenét, amely megnyitja a szívedet és felemeli a lelkedet. A zenének óriási ereje van. Válassz  bölcsen, hogy képessé tedd magad arra, hogy a legboldogabb és legteljesebb életedet élhesd.

Minden nap szánj időt az olvasásra. Az olvasással lehetőséget adsz magadnak arra, hogy elképzeld más emberek hibáit és kihívásait, és azt, hogy ők hogyan kezelték azokat. Ez felgyorsítja a saját személyes fejlődésed folyamatát, mivel betekintést nyerhetsz a legjobb gyakorlatokba és a legrosszabb esetekre vonatkozó forgatókönyvekbe. Kezdetnek jó cél, ha havonta elolvasol egy könyvet, és minden nap tizenöt percet jelölsz meg más típusú olvasásra, például blogokra vagy újságokra.

Mivel minden egyén egyedi, a személyes fejlődés lehetőségei szinte végtelennek tűnhetnek. Ne hagyd, hogy ez a végtelenség visszatartson. Az imént olvasott tippek segíthetnek a célod meghatározásában, de csak te tudod megfogalmazni a számodra megfelelő célt. Hagyd, hogy ezek a tippek irányítsanak, de ne korlátozzák az erőfeszítéseidet.
 

<-- Vissza a Személyes fejlődés Gesztely Borsod-Abaúj-Zemplén megye blog oldalra!